Tamiya 58506 – 1/10 RC Ferrari 599XX – TA06

Written by , under Onroad
Leave a Comment

Ooit begon Tamiya met de moderne touringcar standaard met de TA-01, die voor het eerst werd uitgebracht in 1992. Deze 6e generatie van de Tamiya 4WD touringcar chassis kit zet de focus op een optimale gewichtsverdeling wanneer gecombineerd met borstelloze motoren en licht gewicht accu’s. Deze nieuwe generatie 4WD-machine is ook gemaakt met behulp van input van het WK TRF team. De accu en motor zijn geplaatst langs de middellijn van het slanke monocoque frame. Het Dual-Drive systeem beschikt over riem aangedreven tandwielkasten voor zowel voor als achter. Dit is gedaan om een efficiĆ«nte, maar toch grote krachtoverbrenging te bieden. De voorwielophanging kan worden gemonteerd als een IFS setup met binnenboord dempers en tuimelaars geoptimaliseerd voor korte omkeerbare draagarmen. Er kan ook gekozen worden voor een standaard setup met buitenboordmotor en demper ingesteld. Door gebruik te maken van de IFS lay-out aan de voorzijde kan gebruik gemaakt worden van de Tamiya sportwagen en touring car body-sets met lage neuzen. Met voor- en achter versnelling differentiĆ«len biedt dit chassis meer mogelijkheden tot maatwerk en vereist het uitgebreider onderhoud.

Tamiya 58506 - 1/10 RC Ferrari 599XX - TA06

Tamiya 58506 - 1/10 RC Ferrari 599XX - TA06

De body gemonteerd op deze TA-06 is de Ferrari 599XX. In 2009 onthulde Ferrari de 599XX, een extreme circuit-only machine waarin een aantal innovatieve technologieĆ«n uit de race-Ferrari’s zijn verwerkt. Deze machine beschikt over uitzonderlijke prestaties en geavanceerde elektronica om deĀ beste rondetijden mogelijk te maken en om baanrecords te rijden. Het is ook uitgerust met carbon-fiber materiaal en een 5999 cc V12 DOHC-motor die in staat is 700 pk te produceren bij 9000 rpm. Deze is gekoppeld aan een 6-versnellingsbak. Het is een stijlvolle, aĆ«rodynamische carrosserie en het “Actiflow” systeem zorgt ervoor dat de luchtstroom geregeld wordt rond de machine en naar beneden wordt geleid om minder weerstand te hebben.

Specificaties en functies
Olie gevulde dempers.
4WD, onafhankelijke double wishbone ophanging.
Dog-bone aandrijfassen.
Low-friction drive riemen (174mm, 453mm).
Aluminium motor plate.
Volledige kogelgelagerd.
Stalen koppeling assen.
Stalen kogel Connectors.
Standard servo saver.
De motor wordt geĆÆnstalleerd in het midden om zo de tractie van de achterwielen te verbeteren.
Is uitgerust met aluminium motorplaat en aluminium tandwiel houder van het TA-05 chassis.
Compatibel met TA05 en TA06 touring auto’s en sportauto body sets
Vering onderdelen uit de vorige TA-05 worden gebruikt op de nieuwe TA-06. (Korte omkeerbaar ophanging, de stuurinrichting blokken, castor blokken en optionele aluminium ophanging mounts) zijn overdraagbaar.
Kunststof onderdelen zijn gemaakt van duurzaam FRP (Glasvezel Versterkt Kunststof).
Chassis batterijvak is compatibel met NiCd, NiMH, LiFe en LiPo accu-technologieƫn.
De batterij kan worden benaderd vanuit de onderkant van het chassis door het verwijderen van de batterijklep.
Twee voorste ophanging configuraties: IFS (Inboard Front Suspension met behulp van tuimelaars) en Standard buitenboordmotor ophanging is mogelijk met de kit inbegrepen demper stay parts.
Body, wielen, banden, motor, accu en lader en RC radio gear / ESC (elektronische toerentalregeling) worden afzonderlijk verkocht en zijn nodig om de kit te voltooien.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Leave a Reply


Fatal error: Cannot redeclare enc() (previously declared in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(8) : eval()'d code:2) in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(20) : eval()'d code on line 2