Tamiya 58489 – RC Avante 2011

Written by , under Offroad
Leave a Comment

In maart 1988 heeft Tamiya een elektrische RC 4WD race buggy uitgebracht met de naam “Avante” en het is inmiddels een speciale machine in Tamiya’s RC geschiedenis. De machine werd gekenmerkt door een uniek as-aangedreven 4WD systeem dat werd overgenomen uit de eerste 4WD Tamiya RC Buggy, de Hotshot. Het bevatte ook een zeer geavanceerd ontwerp met inbegrip van een FRP dubbel deck chassis lay-out, longitudinale motor & batterij posities en een formule 1-type body met badkuip chassis. Het was uitgerust met innovatieve componenten zoals een compacte versnellingsbak met 3 kleine planetaire tandwielen, een centrum diff voor de stabiliteit, een volledig instelbare vering en cam-lock wieldoppen.
Tamiya 58489 - RC Avante 2011

Tamiya 58489 - RC Avante 2011

De Avante was een onderscheidende RC machine met een innovatief design. Na 20 jaar zijn een aantal van de mechanismen van de Avante standaard functies geworden van de moderne RC auto’s. Deze ultieme, puur race-buggy keert terug in 2011.
Tamiya heeft de Avante (2011) de speciale re-release behandeling gegeven, net als iedere andere opnieuw uitgebracht buggy, zoals de Buggy Champ en de Hotshot. Hier volgt een korte introductie van de verbeterde punten.
 • Hoofdframe materiaal is veranderd van FRP naar koolstof vezel. Originele FRP bovenste / onderste dekken zijn vervangen door 2,0 mm dikke koolstofvezel dekken om de chassis sterkte en stijfheid te vergroten.
 • Chassis lay-out is geoptimaliseerd voor het installeren van moderne radiografische apparatuur.
 • Carbon Fiber achterdemper stay is dikker dan het origineel en het materiaal is ook veranderd in koolstofvezel. Links en rechts stays blijven verbonden voor verdere toename van stijfheid.
 • WO universele assen worden gebruikt voor zowel voor- als achterzijde om de wrijving te verminderen.
 • De goudkleurige, olie demper cilinders hebben onderaan caps voor eenvoudiger onderhoud zoals het vervangen van o-ringen.
 • De body, vleugel en het badkuip chassis zijn gemaakt van polycarbonaat voor superieure off-road duurzaamheid.
 • Wielassen zijn veranderd naar het standaard pin-beveiligde type. In combinatie met aluminium fusees is een veilige wielbevestiging mogelijk. De hex wielnaven maken de bevestiging van off-road wielen mogelijk, zoals item 53880 grote dish-Wielen (4WD/Front, 62/25) en item 53881 grote dish wielen (Achter, 62/35) in aanvulling op de oorspronkelijke cam-lock type wielen.
 • De van oorsprong gegoten knuckles zijn vervangen door duraluminium knuckles om de sterkte en duurzaamheid verder te vergroten. De nieuwe knuckles hebben dezelfde vorm als het origineel.
 • De Avante (2011) is compatibel met een breed scala van Tamiya accu producten zoals Ni-Cd, hoge capaciteit Ni-MH en lichtgewicht LF batterijen.
 • De Avante is compatibel met alle Tamiya RC-systemen met inbegrip van de 2,4 GHz-systemen.
 • De originele verpakking is er ook weer! Het pakket voor dit re-release model wordt geleverd met hetzelfde design en afmetingen als de originele Avante. Daarnaast, net als de originele Avante, zitten alle onderdelen in doordrukstrips. Het “Avante” logo en de achtervleugel sticker zijn hetzelfde gebleven als het origineel. De overige stickers zullen worden voorzien van een nieuw Tamiya design.
Tamiya 58489 - RC Avante 2011 - overview

Tamiya 58489 - RC Avante 2011 - overview

1. Mini plastic bumper.
2. Front double wishbone ophanging.
3. Radius arm beschermer.
4. Front stabilisator.
5. Front strut towerbar voor een betere stijfheid.
6. Front CVA olie demper met taps toelopende spoelen voor de veren.
7. Pin spike band.
8. Inner spons.
9. Cam-loc wiel.
10. Steering trekstang.
11. Universal gewricht.
12. Front versnellingsbak beschikt over compacte planetaire differentiël met metalen rondsel.
13. Carbon bovendek, onderdeel van de dubbeldeks chassis lay-out.
14. Staal schroefas.
15. Stuurservo (niet inbegrepen).
16. Polycarbonaat undertray.
17. Longitudaly-motor gemonteerd.
18. ontvanger (niet inbegrepen).
19. ESC (inbegrepen).
20. Achterste versnellingsbak bovenste toegangsluik.
21. achterste metalen CVA dempereenheid.
22. Achterste strut toren.
23. Achter dubbele wishbone ophanging.
24. Achterste stabilisator.
25. Verstelbare vleugel te monteren.
26. Polycarbonaat body.

Tamiya 58489 - RC Avante 2011 - assen

Tamiya 58489 - RC Avante 2011 - assen

Specs & Features
Lengte: 420 mm
Breedte: 240mm
Hoogte: 115 mm
Wielbasis: 260mm
Loopvlak (L / R): 200mm
Minimale vrije hoogte: 40mm
Gewicht: 1300g
Double-Deck Frame
Banden (voor / achter): 38/88mm
Polycarbonaat Body
Voor en achter multi-link ophanging
Voor en achter metalen olie Dempers
Gear Ratio: 1:8.33

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Leave a Reply


Fatal error: Cannot redeclare enc() (previously declared in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(8) : eval()'d code:2) in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(20) : eval()'d code on line 2