58459 – RC Datsun 240Z Rally Version – DF03Ra


De East African Safari is een van de meest slopende off-road race-evenementen ter wereld. Het begon in 1953 bij de kroning van koningin Elizabeth II. De gebeurtenis vond plaats door middel van de Oost-Afrikaanse landen Kenia, Oeganda en Tanzania. Het evenement duurde vier dagen om de 6200 km lange reis te volbrengen.

58459 - RC Datsun 240Z Rally Version - DF03Ra

58459 - RC Datsun 240Z Rally Version - DF03Ra

Na een overwinning in 1970 van de East African Safari Rally, startte Nissan in 1971 met vier Datsun 240Z serie auto’s in de Safari Rally. De 240Z, die werd aangedreven door een 5-versnelling, zescilinder L24 OHC motor, werd populair onder de toeschouwers vanwege zijn ongelooflijke prestaties. De Datsun 240Z nr. 11, bestuurd door Herrman en Schuller, won het over-all klassement, de Victory klasse en de Fabrikanten Team Championship. Nissan werd het eerste bedrijf dat in alle drie de categorieĂ«n wist te winnen. Herrman en Schuller werden de eerste ploeg die alle over-all overwinningen wisten te winnen.

Specificaties & Features
1:10 RC bouwpakket.
Wielbasis: 251mm. (Gebruik de met de kit meegeleverde draagarmen voor een kortere wielbasis)
Polycarbonaat body.
Stickers en masking seals opgenomen.
Type 540 motor inbegrepen.
Lichtbakken, twee schijnwerpers op de motorkap en de voor- en achterbumpers worden weergegeven met afzonderlijk plastic gegoten onderdelen.
Voeg verlichting toe met de apart verkrijgbare Tamiya LED Light Unit TLU-01 (Item 53909) (LEDs niet meegeleverd).
Zwarte offset +2 wielen en Rally Block Banden inbegrepen.
TEU-104BK ESC inbegrepen.
2-kanaals RC-systeem, accu en lader zijn apart verkrijgbaar.
Een brede waaier van Option Parts zijn beschikbaar om het chassis verder aan te passen.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Leave a Reply


Fatal error: Cannot redeclare enc() (previously declared in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(8) : eval()'d code:2) in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(20) : eval()'d code on line 2