56018 – RC King Tiger Product. Turret – Full Option Kit

Written by , under Tanks
Leave a Comment

Tamiya blijft zijn 1:16 RC Tank Series ontwikkelen. De vierde full-option kit om haar verschijning te maken is de Duitse Heavy Tank King Tiger. Niet alleen kan het model vooruit en achteruit en draaien met een groot gevoel van macht, maar de toren kan worden gedraaid en het 88mm kanon omhoog en omlaag bewogen. Om het afvuren van het belangrijkste kanon en machinegeweer aan de voorkant te imiteren, knippert het licht terwijl geluid wordt gehoord. Het geluid van de motor is opgenomen, met de hulp van het Franse museum van Saumur, uit een echte Maybach HL230-P30-motor van de enige King Tiger ter wereld die in werkende staat bewaard is gebleven. Niet alleen alle fasen van het motorgeluid (stationair draaien tot volgas), maar ook al het metalen gerammel van de rupsbanden zijn zorgvuldig geregistreerd.

56018 - RC King Tiger Product. Turret - Full Option Kit

56018 - RC King Tiger Product. Turret - Full Option Kit

In de tweede helft van de Tweede Wereldoorlog werd Zimmerit coating op de Duitse tanks aangebracht om hen te beschermen tegen de dreiging van magnetische mijnen. Voor deze kit is de Zimmerit coating herhaald met een uniek reliëf gedrukt zegel. Dankzij deze zegel, dan kun je nu zeer nauwkeurig een late oorlog King Tiger nabootsen.

Over de Duitse King Tiger (Henschel Turret)
De Duitse Heavy Tank King Tiger maakte zijn intrede tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944. Het chassis front harnas is 150mm dik en 80mm dikke zijkant armor en aangedreven door een 700pk Maybach HL230-P30-motor. De Henschel en Porsche bedrijven kwam met concurrerende toren-prototypes. De eerste 50 geproduceerde tanks waren uitgerust met de Porsche toren. De volgende tanks werden uitgerust met de Henschel ontworpen productie toren, die veel verbeteringen ten opzichte van het eerste model had. De King Tiger was gewapend met een 71-kaliber 88mm kanon dat genoeg kracht had om 150mm dik pantser te doorboren van 2000m afstand. Tussen het begin van de productie in de zomer van 1944 en maart 1945, werden 440 eenheden afgerond. Vanwege de ravage aangericht door de King Tiger tijdens het laatste Duitse offensief in de Ardennen in december van 1944, zouden de geallieerde troepen, die richting Berlijn gingen, tot op de laatste dag van de oorlog de King Tiger vrezen.

2 Soorten start geluiden van de motor
Naast het gebruik van elektrische motor starter, is de motor van de King Tiger ook te starten met een zwengel om op koude dagen de accu’s te sparen. Dit model heeft beide realistisch nagebootst. Bij het inschakelen van de zender wordt in de eerste plaats het geluid van de krukas gehoord, maar wanneer de receiver als eerste wordt ingeschakeld, klinkt er een elektrisch motor start geluid. Je krijgt nu het gevoel dat je deel uitmaakt van de tank bemanning als je beslist welke procedure te volgen op basis van temperatuur.

Opnemen van de werkelijke Engine Sound
De enige King Tiger bewaard in werkende staat wordt weergegeven in het Musee des blindes in Saumur Frankrijk. Om het werkelijke Maybach motor geluid vast te leggen, stak het personeel van Tamiya de halve wereld over om te komen tot Saumur. Bij het horen van het 700pk Maybach V12 motor geluid bij het rijden met de King Tiger heerst er een groot gevoel van realisme.

Zimmerit Coaten, Realistisch en gemakkelijk aan te brengen
In de tweede helft van de Tweede Wereldoorlog, werd Zimmerit coating die op de Duitse tanks aangebracht om hen te beschermen tegen de dreiging van magnetische mijnen. Voor deze kit is de Zimmerit coating bijgevoegd.

Over het model
1:16 radiografisch bestuurbare Duitse Heavy Tank King Tiger montage kit.
Totale lengte: 640mm, totale breedte: 235mm.
De massieve vorm van de meest krachtige tank van de Tweede Wereldoorlog is correct nagemaakt.
88mm kanon loop gerepliceerd met aluminium.
Ingewikkelde rupsbanden komen voorgemonteerd.
Kit omvat 1 tank commander (bovenlichaam) en decals voor de uitbeelding van 3 verschillende King Tiger zware tanks.

Benodigde items
Vereist Tamiya Ni-Cd 7.2V batterij Racing Pack, RC-systeem (4-kanaals zender en ontvanger) en batterijen voor de zender.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Leave a Reply


Fatal error: Cannot redeclare enc() (previously declared in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(8) : eval()'d code:2) in X:\root\localuser\stapperdestap\tamiyamodelbouw\wp-content\themes\AdsenseReadyV1.2\footer.php(20) : eval()'d code on line 2